Arrangement en sponsoring
PRE-order het boek

deel uw persoonlijk verhaal met de wereld

Maak kans om in het boek te komen

jA, IK WIL persoonlijk verhaal inzenden

Waarom een boek 50 jaar Srefidensi?

Vijftig jaar Suriname is voor Surinamers waar ook ter wereld een mijlpaal in hun leven. Dit historisch moment wilt de organisatie EAN vastleggen. Dit gebeurt met een boek met unieke verhalen van 50 personen die allemaal een specifieke relatie met Suriname hebben. Verhalen met leerzame momenten die inzicht verschaffen in de emotie en beslissingen die een ieder heeft of heeft moeten nemen. De uitgave is een resultaat van interviews met 50 personen. Een boek door en over alle generaties, generatie overschrijdend. Maar waarom vraagt u zich dit af?

Uit onderzoek door de studenten van de AVANS hogeschool, is gebleken dat veel eerste generatie Surinaamse migranten een grote liefde hebben voor het vaderland en trots zijn op hun onafhankelijkheid. Bij de tweede generatie is dit gevoel minder, hoewel beide generaties die tijd bewust nog hebben meegemaakt.

De generatie Surinaamse Nederlanders die daarna zijn geboren is dit boek educatie door middel van deze overlevering. Want het is immers belangrijk te weten welke beslissingen zijn gemaakt om het heden beter te begrijpen.

Waarom een persoonlijk verhaal2
compas
uw persoonlijke verhaal inzenden2

Waarom uw persoonlijk verhaal van belang is?

Twee generaties hebben de onafhankelijkheid meegemaakt. Een ieder heeft dit beleefd op zijn manier. Hoe mooi is het om die beleving vast te leggen voor de komende generaties. We weten uit onderzoek van de studenten van de AVANS Hogeschool dat de derde en de vierde generaties bijna geen gevoel hebben bij de viering van de onafhankelijkheid. Hier kunt u verandering in brengen door uw persoonlijk verhaal met ons te delen. Uw boek zal tevens als input fungeren voor lesmateriaal.

Deel uw verhaal en meld u aan als respondent. Geef bondig uw motivatie weer waarom juist uw verhaal in het boek moet komen. Aan de hand van de motivering (1 x A4) en de likes -als extra indicatie- hoort u of u tot de lijst van 50 bent doorgedrongen.

compas

De samenstelling van het boek zal bestaan uit de volgende selectie criteria:

  1. Er worden 25 Surinaamse Nederlandse inspirators uit verschillende groeperingen (zoals Creolen, Hindoestanen, Javanen, Chinezen, Marrons en verschillende inheemse stammen) geïnterviewd. Deze Surinaamse Nederlanders zijn in Nederland woonachtig (dus Surinamers die ooit in Nederland gewoond hebben worden en inmiddels teruggekeerd zijn worden niet geïnterviewd) en van de eerste, tweede of derde generatie.
  2. Er worden 25 autochtone Nederlanders (zoals bijvoorbeeld buren, werkgevers, maatschappelijke medewerkers, ambtenaren, docenten, politici, diplomaten en vrijwilligers etc. ) geïnterviewd die een warm hart toedragen aan Suriname en/of bij het proces van Surinaamse migratie in Nederland betrokken zijn. Ze komen uit verschillende steden en hebben allemaal verschillende verhalen over Suriname en Surinamers in Nederland.
  3. De geselecteerde persoon hoeft niet altijd een bekende of succesvolle persoon te zijn. Het gaat er meer om wat het verhaal van de persoon zo bijzonder en uniek maakt (dit om zelfde soorten verhalen te voorkomen).
  4. Er wordt rekening gehouden met de verhouding tussen man en vrouw . De helft van in totaal 50 verhalen bestaat dus uit vrouwen en de andere helft bestaat uit mannen.
  5. Er wordt rekening gehouden met verschillende religies ( christenen, moslims, joden etc) en tradities.
  6. Er wordt rekening gehouden met verschillende districten (zoals bijvoorbeeld Wanica, Nickerie , Coronie, Saramacca , Commewijne, Marowijne, Para, Brokopondo, Sipaliwini, Brokopondo, Sipaliwini ). Niet alle mensen komen uiteindelijk uit Paramaribo.
compas

Hoe werkt het?

1

Zend jouw persoonlijk verhaal in

Vul onderstaand formulier in met uw persoonlijk verhaal.

2

Jouw verhaal wordt goedgekeurd

Binnen 48 uur wordt jouw persoonlijk verhaal goedgekeurd.

3

Mensen stemmen op jouw verhaal

Jouw vrienden of bezoekers kunnen nu stemmen op jouw persoonlijk verhaal. Mocht je verhaal de meeste stemmen hebben dan maak je kans om in het boek te komen.
persoonlijke verhaal- hoe werkt het2
compas

Stuur uw persoonlijk verhaal in

Copyright © 2020, Ambassador Network Suriname. Alle rechten voorbehouden.
crossmenu