PRE-order het boek
PRE-order het boek

Organisatie

Grace-Boldewijn-1

Grace Boldewijn

Voorzitter

Grace Boldewijn (1963) is geboren te Paramaribo. Zij is DGA van technisch ingenieursbureau BoCari, met vestigingen in Breda, Paramaribo en Curaçao. Belangrijker dan winst genereren vindt ze ethisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze investeert veel in sociale projecten in Suriname.

Als Surinaamse wil Grace Boldewijn graag Nederlandse ondernemers wijzen op de onbegrensde mogelijkheden in haar thuisland. Suriname is rijk aan grondstoffen. Het is tevens bij uitstek geschikt voor ontwikkeling van agro-industrie, toerisme en allerlei vormen van dienstverlening.

Door haar jarenlange werkervaring fungeert Grace Boldewijn ook als schakel tussen Nederland en Suriname, zowel voor het bedrijfsleven als voor de overheid en het onderwijs.

Grace Boldewijn werd in 2002 uitgeroepen tot European Black Business Woman of the Year. Na het winnen van de titel is ze veelvuldig gevraagd om lezingen te geven. Door de positieve response en binnenkomende aanvragen besloot ze haar positie van succesvolle zwarte zakenvrouw in te zetten om:

  • onder andere organisaties te prikkelen om meer bekwame vrouwen in te zetten op topposities. Met lezingen, coachingsessies en free publicity zet ze zich hier voor in.
  • Ondernemende mensen en studenten te bemoedigen en te inspireren om te ondernemen.

In 2018 is Grace uitgeroepen tot International Woman in Engineering.

Naast haar drukke werkzaamheden als directeur-grootaandeelhouder coacht zij ook ondernemers in Suriname en Nederland.

Paul Linders

Dr. Paul C.J. Linders

Lector Sustainability en Entrepeneurship UT en aan Polytechnic College Suriname

Paul werkte in verschillende commerciële / communicatie functies in en vanuit internationale ondernemingen als AkzoNobel en Sara Lee| DE en was vervolgens senior consultant bij een internationaal adviesbureau op het gebied van Public Affairs en Communicatie.

Medio jaren ’90 was hij twee keer directeur/eigenaar van groeiende adviesbureaus op het gebied van funding, marketing, organisatiestrategie en communicatie in de Benelux.

Vanaf begin 2000 was hij deels werkzaam in het HBO- en WO onderwijs bij de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Twente. Paul doceerde onder meer in België, Duitsland, UK, Rusland en USA.

Hij promoveerde in 2003 aan deze universiteit op een dissertatie over Public Affairs.

Inmiddels (vanaf 2011) is Paul benoemd tot Lector Duurzaamheid & Ondernemerschap in Paramaribo, Suriname.

Hij publiceerde meerdere boeken en publicaties op het vakgebied en wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op congressen en bijeenkomsten.

Sinds kort is hij lid van de KennisKring van de Public Affairs Academie.

Myra Koomen

Myra Koomen

Myra Koomen (1966), Arabiste van origine, heeft een loopbaan achter de rug als manager, directeur, bestuurder en toezichthouder, zowel in de private sector als in het openbaar bestuur. Zowel als manager bij de Rabobank, Tweede Kamerlid, Wethouder in de gemeente Enschede als directeur bij Connexxion en diverse commissariaten en toezichtouderschappen heeft zij een gedegen netwerk opgebouwd en kent de klappen van de zweep voor wat betreft het ontwikkelen van visie, strategie en juiste tactiek om doelen te bereiken. Momenteel is zijn senior adviseur public affairs en internationaal hulpverlener en studeert zij Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit. In de Vereniging Enterprise Ambassadors Network Suriname brengt zij haar bestuurlijke ervaring in om het EAN netwerk te versterken en de doelen van EAN mede te realiseren.

Glenn Blom

Glenn Blom

Glenn is geboren in Nickerie. Hij is een pragmatische, stressbestendige manager met ruime technische en business ervaring op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Glenn heeft ervaring met implementeren, inrichten en optimaliseren van bedrijfs- en serviceprocessen in de samenwerking tussen business, ICT en ICT-leveranciers. Hij heeft ook ervaring met het managen van complexe IT-projecten.

Hij benadert ICT vanuit business perspectief. Creëer in- en overzicht, brengt rust, kan luisteren, weet snel vertrouwen te winnen, is analytisch sterk, initiatiefrijk, creatief en altijd op zoek naar verbetermogelijkheden.

Coachende leiderschapsstijl, betrouwbaar en loyaal, blijft kritisch, is vasthoudend en resultaatgericht.

Wat hem erg aanspreekt in de rol van projectmanager is het feit dat hij altijd betrokken is bij veranderingen binnen een bedrijf en mede kan bijdragen aan het behalen van het resultaat voor de business.

Door de verschillende aspecten van de projecten is het altijd een uitdaging om projecten binnen budget en tijdig met beoogde resultaat af te ronden.

De schakel tussen business en operatie vergt diverse vaardigheden.

Glenn heeft voor grote organisaties gewerkt zoals KPN, NS en Avensus.

Copyright © 2020, Ambassador Network Suriname. Alle rechten voorbehouden.
crossmenu