PRE-order het boek
PRE-order het boek
Diaspora en economie

Op de dag van de onafhankelijkheid van Sur (25 nov 1975) was ik 6 jaren jong. Ik weet niet veel meer, vanuit deze leeftijd bekeken. Maar ik heb veel vernomen van mijn ouders en gelezen uit literatuur. Eigenlijk bestudeer ik nu de onafhankelijkheid die we dit jaar (2020) voor de 45ste keer herdenken.

Mijn vader had de keuze om met zijn gezin in 1975 Suriname te verlaten. Mijn moeder en de 6 kinderen (ik ben de 5e uit 3 jongens en meisjes) zouden meegaan. Maar mijn ouders hebben gekozen om in Sur te blijven en het land op te bouwen. Mijn vader heeft 40 jaren voor Telesur gewerkt (voorheen LTT) en hij gaf les op de technische instituten. Hij wilde Sur voorzien van betere telecommunicatie. 
Een juiste keuze..hmmm..weet ik niet. Inmiddels zijn 4 van de 6 kinderen in Nederland. Mijn ouders zijn overleden.

We “ondernemen” op onze eigen manier voor SURiname. In mijn 2e naam zit zelfs SUR, van Suresh. Toevallig? 

Indachtig de legacy van mijn ouders werk ik via een 3-tal Stichtingen aan het verbeteren van de relatie Nederland-Suriname visa versa. De insteek is Diaspora en economie. De doelstelling is om via Diaspora de economische onafhankelijkheid verder te ondersteunen, omdat Suriname eigenlijk Duriname is. Kijk maar naar de wisselkoers en koopkracht. Diaspora is qua bevolking “more of the Same”.

Het gaat in mijn optiek om het multi cultureel ondernemen met al mijn Sur Sisa’s en Brada’s All over the world voor de creatie van: 2 world, 1 universe.  Vandaar dat ik samen met mijn vrouw Nasje , diverse bestuursleden en netwerkvrienden flink aan de weg timmer om te investeren in kennisexport voor, betere handelsbalans met, meer liefde richting en daardoor economische zelfstandigheid ten behoeve van het mooiste land van de wereld: Suriname. 
Maar mooi is niet alles. Onderwijs, medische sector, technologie etc. zijn ook belangrijk. Daarvoor heeft Ned een betere woonklimaat. 

Laat ons allen vanuit ons persoonlijk verhaal werken op weg naar 50 ste srefidensi voor visumliberalisatie, dubbele functionele paspoort en betere relatie tussen Ned en Sur. 
Daarom blijf ik zingen: mi kondre true en kijk ik naar de film Wan Pipel en vooral naar Kon Esi baka.  Fysiek of geestelijk maakt niet uit. 
Doet u ook mee? 

Brasa 

Robby Makka 

 

 

Aantal Stemmen: 1
Nodig uw vrienden uit om te stemmen:

BEKIJK OOK deze persoonlijke verhalen EN BRENG uw STEM UIT!

Ai Sranang…
Bekijk deze droom Aantal Stemmen: 1
Diaspora en economie
Bekijk deze droom Aantal Stemmen: 1
Copyright © 2020, Ambassador Network Suriname. Alle rechten voorbehouden.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram