PRE-order het boek
PRE-order het boek
Auteur 56

Verhalen vertellen is bruggen slaan, tussen mensen, ideeën, het verleden, heden en de toekomst… Goede verhalen zijn leerzaam, geven betekenis, verrassen, inspireren of doen al die zaken en meer. Die overtuiging zie ik terug in ‘50 jaar Srefidensi’. Dit unieke project dat de komende jaren wordt uitgerold combineert immers de viering van de Surinaamse onafhankelijkheid met eigentijdse geschiedschrijving vanuit een bijzonder perspectief: de persoonlijke verhalen van talenten uit alle geledingen van de Surinaamse gemeenschap in Nederland.

 

Ik werk inmiddels alweer meer dan 3 decennia als journalist, hoofdredacteur en uitgever. Gedurende die tijd heb ik honderden zo niet duizenden mensen geïnterviewd - ondernemers, bestuurders, sporters, politici en allerhande personen die minder in de spotlight staan. Hoe uiteenlopend hun verhalen ook zijn, er is een gemeenschappelijke deler. Het zijn niet zelden hun persoonlijke uitdagingen, motivatie, gedachten, talent en ervaringen die ze kleur geven en waardevol maken.

 

Juist vanuit die gedachte draag ik graag bij aan het tot stand komen van het boek ‘50 jaar Srefidensi’. Daarnaast voelt deelname aan dit project een beetje als terugkeren op het oude nest. Als Brabantse dorpsjongen heb ik (op wat verre Surinaamse schoonfamilie na) geen roots in de Surinaams-Nederlandse community. Maar als journalist volg ik Grace Boldewijn en haar Surinaamse droom al meer dan tien jaar met grote interesse. Ik kijk er dan ook naar uit mijn pen op te pakken en er samen met alle betrokkenen een prachtig boek van te maken.

Aantal Stemmen: 0
Nodig uw vrienden uit om te stemmen:

BEKIJK OOK DEZE AUTEURS EN BRENG uw STEM UIT!

Auteur 55
Bekijk deze droom Aantal Stemmen: 0
Auteur 56
Bekijk deze droom Aantal Stemmen: 0
Copyright © 2020, Ambassador Network Suriname. Alle rechten voorbehouden.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram